Vyskladajte si outfit podľa typu postavy

Vyskladajte si outfit podľa typu postavy: Vďaka týmto šikovným tipom budete neprehliadnuteľná

 

Aj vám sa v hlave vynára mnoho otázok o tom, ako si vybrať ten správny kúsok oblečenia? Obzvlášť pre moletky je vytvorenie dokonalého outfitu občas tortúrou. Odteraz si však nemusíte lámať hlavu nad výberom správneho oblečenia. Bersy.sk vám hravo poradí, ako si vybrať presne ten kus odevu, ktorý sekne vašej plnoštíhlej postave čo najviac.

Tým najhodnotejším údajom k dokonale vyšperkovanému outfitu je identifikácia vašej postavy. Určite ste už počuli o tom, že najviac skloňovanými typmi ženských postáv tvary sú:

  • jablko,
  • hruška,
  • presýpacie hodiny,
  • obdĺžnik.

Teraz si o týchto štyroch druhov postáv povieme viac.

NEZABUDNITE: Predtým, než prejdeme k samotnému jadru, je potrebné si uvedomiť, že môžete byť mixom dvoch typov postáv. Nemusí to byť len jeden typ. Cieľom tejto kategorizácie je prinútiť vás, aby ste zistili, čo vašu postavu skrášli a polichotí vašim tvarom.

 

ds

Typ postavy – jablko

Najbežnejšími charakteristikami postavy, ktorá má tvar jablka sú štíhle nohy, širší hrudník a tiež je nemenej podstatným detailom, že väčšinu hmotnosti nesiete v brušnej a hornej polovici tela.

Kľúčovým prvkom je vytvorenie alebo definovanie pásu, pretože väčšinu svojej hmotnosti nesiete v strednej časti a hornej časti tela.

Vašej postave dozaista budú lichotiť hlboké výstrihy v tvare písmena V (napríklad Nanett – tričko v mätovej farbe), rifle s rovným strihom, boyfriend jeansy, šaty bez ramienok, bedrové bundy, strihy v tvare písmena A. Priam ideálnou možnosťou je červená koženka Eleonora, ktorá dodá vášmu outfitu nezameniteľný šmrnc.

 

 

 

Typ postavy – hruška

Typickou črtou postavy hruškovitého tvaru sú široké boky, silnejšie stehná a nohy, málo definovaný pás a úzke plecia. Tento typ postavy sa považuje za najbežnejší.

Avšak, pri hruškovitej postave sa môže zdať akoby z oka vypadla presýpacím hodinám. V prípade, že aj vy patríte k „hruške“, zamerajte sa na vyváženie hornej časti tela s dolnou polovicou. Moletky s týmto typom postavy majú problém nájsť spodnú časť odevu, ktorá by korešpondovala s ich bokmi a úzkym pásom.

Správnou voľbou je krajčír, ktorý vám váš kúsok vyšperkuje do posledného detailu. Trefou do čierneho sú topy s potlačou, akým je napríklad Hella tunika v pink farbe, nohavice s vyšším pásom, dlhé saká a blejzre, bootcut jeansy.

Nemali by ste zabudnúť ani na opasky, ktoré vám pomôžu zviditeľniť váš úzky pás.

sdad

 

 

 

ewde

Typ postavy – presýpacie hodiny

V rámci typov postáv ide o pravdepodobne najvyhľadávanejší tvar, ktorý je výsledkom dobre vyváženého proporčného tela.

K typickým znakom takejto postavy patrí širšia hruď, definovaný pás a plnšie spodná polovica tela. Dámy, ktoré sa pýšia postavou v tvare presýpacích hodín alebo jablkovitého tvaru sú vybavené širším hrudníkom. Vaším cieľom je nájsť oblečenie, ktoré dokonalo zvýrazní krivky.

Majiteľky takéhoto druhu postavy týkajúce sa presýpacích hodín vyzerajú skvele vo voľnejších šatách, a to najmä vrecovitého tvaru, v štruktúrovaných topoch, nohaviciach a džínsoch s vysokým pásom.

Ak chcete ešte viac zvýrazniť spodnú časť tela, siahnite po vzoroch. Čo poviete na tieto vzorované štýlové Marion nohavice, ktoré sú priam ideálne do týchto letných dní? Určite nesmú chýbať vo vašom šatníku.

 

 

 

Typ postavy – obdĺžník

Ženy, ktoré disponujú postavou obdĺžnikového tvaru majú nedefinovaný pás, typická je aj totožná línia bokov a ramien. Ženy s obdĺžnikovými tvarmi môžu vyzerať tak trochu chlapčensky.

Dámy s týmto typom postavy môžu siahnuť po výrazných potlačiach, volánikoch, asymetrických strihoch, akými sú tuniky (pri pohľade na Csilla tuniku v orange prevedení s potlačou si poviete, že tú musíte mať) široké nohavice, sukne v strihu A, peplum, vzory – hlavne zvislé pasikáve, či úplety...

b